A DeflaGyn-Q hatásmechanizmusa

A DeflaGyn®-Q hüvelygél hatása a következőkön alapul:

  1. A kórokozókat, leváló sejteket megköti, lokálisan tisztít, a sejtmegújulás gyorsítja (Mikronizált szilicium-dioxid).
  2. Antioxidáns hatású (DEFLAMIN®).
  3. A méhnyakon védőréteget képez, ami megakadályozza a HPV újrafertőződést azáltal, hogy elfedi a mikro sérüléseket a laphámsejteken (Hidroxietil- cellulóz).

 

A DeflaGyn-Q hatásmechanizmusa az alábbi lépésekben szemléltethető:

  1. lépés – Leváló sejtek, kórokozók megkötéseA nagy diszperzitású mikronizált szilícium-dioxid részecskék a méhnyak felszínéről adszorbeálják (megkötik) a kórokozókat (baktériumokat, vírusokat, sejtmaradványokat, irritációt okozó részecskéket), lokálisan tisztítja a méhnyak felületét nap, mint nap.

    A szilícium-dioxid megkötve ezeket a kórokozókat, megakadályozza, hogy elterjedjenek a méhnyak felszínén és a hüvelyben. A kórokozókat pedig a vivőanyag segítségével eltávolítja a szervezetből.

  2. lépés – Kiegészítő antioxidáns hatásA DeflaGyn®-Q natrium-szelenit és citromsav összetevője másodlagos hatásként csökkenti / stabilizálja a pH-t (kémhatást), ezáltal biztosítja a hüvelyi környezet savasságát.
  3. lépés – Védőréteg képzése a méhnyak felszínénA készítményben található hidroxietil-cellulóz (HEC) zselésítő anyagként hozzájárul egy mechanikus védőgát képzéséhez a méhnyakon. Ez lényeges szempont, mivel a HPV a méhnyak felszínén kialakuló mikro sérüléseken (tamponhasználat, közösülés stb.) keresztül tud behatolni a bazális hámsejtekbe. A HEC elősegítheti a spontán gyógyulást és hozzájárul a további fertőzések megelőzőséhez.A Deflagyn®-Q a fentiek szerint az újrafertőződést is megakadályozza az alkalmazás időtartama alatt, 3 hónap „előnyt” biztosítva az immunrendszernek a fertőzés leküzdéséhez.

LEHETŐSÉGET KÍNÁLUNK ARRA, HOGY EGY, A KORÁBBINÁL EGÉSZSÉGESEBB SEJTRÉTEG ALAKULJON KI A SEJTMEGÚJULÁSI CIKLUS 3 HÓNAPJA ALATT.
KÉRJÜK KONZULTÁLJON KEZELŐORVOSÁVAL!

Vissza a DEFLAGYN-ról közérthetően tartalomjegyzékre

 

To Top